Telegramos Kryon hírek
Keresés a tartalomban


Magyar Kryon Honlap - Kérdések és Válaszok

Kérdés:

Kedves Kryon!

Hány isteni család létezik?

Válasz:

Egy! A tied!


Kérdés: Kedves Kryon!

Köszönöm a rengeteg közvetítést, információt, amit adtál nekünk. Sok kérdésben felvilágosítást adtak. Remélem, nem túl durva kérdés, de egy olyan témáról van szó, melyet nem láttam még a Kérdések és Válaszok gyűjteményben. A következőt szeretném tudni:
Mennyire morális fizikai síkon magzatelhajtással véget vetni egy új élet kezdetének? Milyen karmikus következménnyel jár ez arra a személyre nézve, aki elvégzi az abortuszt? Azt gondolom, hogy egy emberi élet kezdete múlik ezen. Az, hogy az emberi élet pontosan mikor kezdődik, fontos azok számára, akik az abortusz mellett, illetve ellene vannak.

Válasz: (Lee Carrolltól)

Számos esetben megpróbáltuk Kryont "sarokba szorítani" azzal, hogy ez a kérdés valóban nagyon fontos a társadalmunk számára. Kryon ezt válaszolta: "Az emberi élet akkor kezdődik, mikor az entitás szándékát belehelyezi a tervébe (megállapodás) és ezzel megteremti azt." Ez nem biológiai válasz és nem fogja megörvendeztetni egyik tábort sem.

Ez a válasz jóval korábbra teszi a születést bármilyen biológiai vagy morális elhatározásnál. Kryon azt mondja, hogy senki nem ítélkezik az emberiség szabad akarata fölött... és ez a kérdés is ide tartozik. Viszont van egy energiája, mely minden érintett emberre hat, akik részt vesznek az esemény körül. Olykor ezek az életek csak jönnek-mennek és tanulságot hoznak az érintetteknek, aztán ezek a befejezett életek rögtön visszatérnek, gyakran a következő terhességben (néha megváltoztatja a nemét). Ha nincs következő terhesség, akkor nagyon közeli kapcsolatban marad a családdal.

Isten nem áll kívül ezeken az eseményeken, melyek gyakran részei a megállapodásoknak és minden érintett előzetes megállapodása alapján történnek meg. Ez jóval bonyolultabb annál, mint amit a mi társadalmunk el tudna képzelni. Ők feketén-fehéren akarnak választ kapni, hogy felállíthassák a szabályokat, miszerint tehetünk meg dolgokat, vagy sem. Ehelyett Kryon válaszai tiszteletteljesek és érvényt adnak annak a ténynek, hogy nem véletlenül vagyunk itt és a dolgok, amik történnek velünk az életünkben, nem véletlenek. Nem is beszélve a szabad akaratról, mely Isten szabad akarata (mivel Isten darabkái vagyunk).

Tehát, hagyjuk a biológiai és a kulturális kérdéseket azokra, akik ezzel szeretnének foglalkozni, mert hallottuk a spirituális válaszokat számtalanszor... Ezek a dolgok sokkalta messzebbre nyúlnak, mint ahogy látszanak, minden a megállapodásunk része és ez becsülendő dolog.


Kérdés: Kérlek, magyarázd el a negatív karma felhalmozásának folyamatát! Van olyan cselekedet (melyet a társadalom negatívnak tekint) amely negatív karmát teremt, vagy ez csak egy állásfoglalás, melyet számításba veszünk? Ha csalnék, hazudnék, esetleg megbíznék valakit egy vétséggel, amit egy elkülönült tudatállapotban hoztam létre (hogy úgy mondjam, tejes lelki egyensúlyban), vagy valami vélt nagyszerű cél érdekében tennék ilyesmit, ez halmozna negatív karmát számomra?
Válasz: Nincs olyan dolog, hogy negatív karma. Megint csak azt mondom, hogy az Emberiség polarizál mindent, majd beteszi őket egy dobozba. Ez a doboz aztán kézről-kézre jár, mint egy egyedülálló, lineáris folyamat. Nem így van!

A karma definíciója:

A Karma a befejezetlenség energiája. Arra vár, hogy megoldják és ráveszi az embert, hogy bizonyos módon viselkedjen, bizonyos helyen maradjon és találkozzon bizonyos emberekkel, hogy megoldást találjon rá. Ezt a Föld régi energiájában hoztátok létre és dolgoztátok ki, hogy a vibrációt megváltoztassátok. A másik oka lehet, hogy a szabad akarat szerint hoztátok létre.

Ha eltörlöd a karmát, megszabadulsz a régi energiától és rálépsz arra az útra, ahogy a saját fényeddel tudsz segíteni a bolygónak. Ez a szabad választásodon múlik és a szándékodon alapul. Ezek a tiszta spirituális szándékon alapuló "állásfoglalások" valóban eredményezik azokat a sajátosságokat, mellyel az embereknek nem lesz előző életből áthozott karmájuk. E folyamatnak része az is, hogy megértitek, hogy az interdimenzionálissá válás azt jelenti, hogy a múlt, a jelen és a jövő (lehetséges jövő) összeolvad és egy új valóság, a MOST lesz belőle. A MOST-ban nincs helye "múltbeli karmikus utasításkészlet"-nek a DNS-ben.

Itt az ideje kézbe venni a "dolgok így működnek" kérdést. Sokan használnak gépeket a Földön, hogy egyik helyről a másikra jussanak, anélkül, hogy megértenék és felfednék a mechanizmusok minden részének működési elvét. Ha ezt meg kéne tenniük, senki nem menne sehova. Örökké a tanulás mocsarába süllyednének és sokan így sem értenék meg. Már folyamatosan vannak olyanok, akik érzik, hogy mindent 4D érzékkel kell létrehozni, hogy működjön. Ha nem értik meg, elkezdenek félni tőle és ez a félelem ott tartja őket, ahol épp vannak.

Itt az ideje teljesen megérteni, hogy Isten létezése (működése) gyönyörű, misztikus és mindig veletek van. Sosem vagytok egyedül és sosem kell csodálkoznotok azon, ha ez vagy az ismeretes Isten számára. Mindent tud és a módszere a szeretet és a bölcsesség. Most pedig... használjátok ezt a módszert, hogy eljussatok más helyekre.


Kérdés: Kedves Kryon!

Gyógyító és alternatív terapeuta vagyok és szeretném tudni, hogy mi a legmegfelelőbb mód, hogy segíthessek a szenvedélybetegségben és a megrögzött viselkedésben szenvedő embereken.

Válasz: A szenvedély és megrögzött viselkedés több mint pszichológiai rendellenesség és/vagy kémiai egyensúlyhiány. Ezek a biológiai "én" módszerei, hogy eltérítsék az embert attól, amiért spirituálisan ide jött. Ez általában egy teszt, vagy kihívás formájában van jelen (lásd drogok használata).

Ha rögeszmés betegekkel dolgozol, nem kell beszélnem a frusztrációról amit éreznek. Tökéletesen tisztában vannak vele, hogy mit tesznek és még nem tudnak eléggé kommunikálni a sejtszinten a szervezetükkel, hogy felhagyjanak ezzel. A harc másik része, hogy a biológiai énjük felépít egy "megrögzöttségből épült falat", tehát az ember nem képes eldönteni, miért is jött ide. Rosszabb esetben ezek a cselekvések valójában azért jöttek létre, hogy gyorsabban megöljék őket.

Sokuk nagyon értékes, spirituális lélek... felfedezted? Ők a teljes tudás "határán" vannak, csak épp nem látják, hogyan érhetik el.
Mit tehetünk? A te dolgod az, hogy segítsd át őket ezen a kritikus félelem fázison. Nem tudják abbahagyni a dohányzást... vagy az evést... esetleg nem tudnak szabadulni a szexuális vágytól... drogosok? Ezek klasszikus emberi biológiai trükkök, ami része a megvilágosodástól való "félelem mag"-nak.

A válasz a félelem kitisztítása... azoké a félelmeké, melyeket nem tudnak elviselni és amelyeken nem tudnak áthatolni, hogy elfogadhassák a Felsőbb Énjük információit. A legtöbb tudatalatti félelem a spirituális tapasztalatoktól. Még a gyógyítóknak, közvetítőknek és a lelki pásztoroknak is vannak ilyen tapasztalataik! Nem akarnak "végigmenni a lejtőn", de aztán végül mégis megteszik... és meghalnak... szörnyű!

Tehát, kedves gyógyító segíts nekik, hogy elkezdhessenek kapcsolatba lépni a sejtszinten a szervezetükkel, ami majd elcsitítja a félelmeiket a spirituális információktól és történésektől. Minél jobban szeretik magukat, annál kevésbé fognak bízni a külső ösztönzésekben a békéjüket illetően. Minél inkább el tudják engedni a félelmeiket, annál kevésbé lesz szükségük a szenvedélyeikre. A magatartásuk megváltozik és a szenvedélyeket elhagyják.

A meditáció is kulcsszerepet játszik ebben a folyamatban. A valódi meditáció szándékkal és motivációval. És végül, az önbizalom az igazi kijárat (ugyanaz, mint amikor szeretik önmagukat). Amint ezt sikerül helyrehozni, a szenvedélyeik csökkennek majd, vagy teljesen megszűnnek. Több lehetséges módszert is fogunk neked adni ezzel kapcsolatban, pár hónap múlva.


Kérdés: Kedves Kryon!

Kérlek, beszélj egy kicsit még a népszerű bőség témával kapcsolatban! Említetted, hogy éljünk a "MOST"-ban. Elfogadom, de mondjuk a nyugdíjba vonulással kapcsolatos terveink szükségtelenek lennének? A társadalom gyakran igényli, hogy megtervezzünk számos eseményt, például tanulmányok, utazás... Haladjunk csak előre és foglaljuk le a tengeri körutazást, még akkor is, ha a pénz nincs a bankban "most"? Kicsit kíváncsi vagyok a társadalmi szükségletek kompatibilitására a szervezéseket és fenntartásait illetően, ha egyszerűen csak a "MOST"-ra gondolunk.

Válasz: Folytasd és tervezz! Muszáj ezt tenned, mert egy olyan társadalomban élsz, ahol a kultúra ezen alapszik. Aztán maradj a MOSTban. Mi történik akkor, ha a tervek csak egy kezdeti irányt mutatnak, megengedve neked, hogy megváltoztasd bármikor, amikor csak akarod? A probléma az, hogy túl lineáris érdeklődésű vagy, ezért kérdezed ezt! Elfogadod, hogy egyik dolgot a másik után kell csinálnod. Tervezni, vagy nem tervezni. Mit szólsz ahhoz, ha úgy tervezel, hogy elindulsz egy irányba és majd a "MOST" megadja neked a terveket?

Menj az ösvényen. Tervezz, mert helyénvaló a kultúrátokban. Mikor elérsz egy elágazáshoz menj tovább, ahogy előzetesen eltervezted, ha ettől jobban érzed magad! De ebben a folyamatban mindig hagyj egy lehetőséget a 4D tervnek, az igazi énednek, melyet a kreatív energiáid vezetnek. Ne ragaszkodj túlzottan ahhoz, amit elterveztél és nem akarsz megváltoztatni. Ne légy túl elfogult a terveiddel kapcsolatban, amit esetleg sértésnek éreznél megváltoztatni szabad akarattal és bölcsességgel. Épp ellenkezőleg! A tervezés a MOSTban olyan, mintha "rámutatnál saját magadra" a cél irányában... nem több ennél. Tekints a dologra úgy, hogy egy nyíl sosem éri el a célját, míg a röppályán van. Ha csak ülsz és arra vársz, hogy majd Isten kilövi a nyilat, semmi nem fog történni. Ehelyett lődd ki a nyilat abba az irányba, amit legjobbnak gondolsz, majd ülj rá és végezd el a szükséges iránymódosításokat menet közben! Érezd a szelet a hajadon, mikor elhatározod az irányváltást és sose tarts attól, hogy elvéted a célt! A haladó gondolkodású ember így tesz, mert tudja, hogy az interdimenzionalitás magában foglalja a 4D-s terveket és nem rekeszti ki őket.


Kérdés: Milyen tanácsot adsz az embereknek világszerte a döntés/változás évére?
Válasz: Kedves Emberek, hagyjatok fel a változásoktól való félelmeitekkel és lássatok hozzá a megoldások teremtésének! A vágyódásotok a "dolgok meglévő mederben tartására" olyan, mint berántani a féket a vonaton, mely próbál elszökni az érzelmi hullámok elől. Hagyjátok a vonatot menni a maga útján! Növeljétek a sebességet és fűtsétek fel a változás motorját. Egy napon meg fogjátok ünnepelni ezt!

Kérdés: Kedves Kryon!

A Háló mostanra majdnem kész és 2002 végére aktív lesz. Milyen hatással lesz ez ránk nézve? Másképp fogjuk magunkat érezni?

U.i.: Köszönet a csodálatra méltó munkádért!

Válasz: Az évek során beállítottuk a Föld lehetőségeinek szintjét. Elmondtuk nektek, hogy a mágneses háló a sejtszintű kommunikáció motorja. Beszéltünk arról is, hogy a háló felelős a fátyolért, a dualitásotokért.

Amint végzünk a munkálatokkal, a tanítás elkezdődhet. Milyen hatásai vannak és hogyan használhatjátok az új eszközöket, ajándékokat, amik ennek következtében eljutnak hozzátok? Mik a sajátosságok és másképp fogjátok magatokat érezni?

Már most is érezhetitek a hatásokat! Sokan panaszkodtatok, hogy amihez hozzászoktatok spirituálisan, most távol kerültetek tőle. Ez fog megszűnni, amint a háló megváltozik. Stabilitást fog hozni a spirituális folyamatokban. Hamarosan sokkal kényelmesebben fogjátok magatokat érezni.

Ezek Kryon igazi tanításai. 2003-ban elkezdjük ismertetni az új háló sajátosságait.


Kérdés: Kedves Kryon!

Te mindig a szeretet állapotában létezel? Úgy értem, hogy mindig van rálátásod a dolgokra és könyörületes szeretettel vagy minden iránt, irántunk, magad iránt? Állandóan?

Válasz: Igen! És a kozmikus vicc az, hogy Te is, Ti is! El van rejtve előletek a dualitásban és ez mindenki természetes állapota. Tudom, nehéz elhinni ennyi különböző ember láttán, különösen azoknak, akiknek csak nehézségük van az életben és akik nem éreznek könyörületet. A valóságuk olyan, amilyenné formálják. Minden embernek szabad választása van.

Kérdés: Kedves Kryon!

Ebben az időszakban az Univerzum változást hoz a Föld felemelkedési periódusában, mégis miért tűnik nekem úgy, hogy kevés spirituális figyelem fókuszálódik az afrikai kontinensre? A lélek választotta körülményeknek (pl. szegénység, HIV/AIDS) köszönhetően nagymértékű vallási öntudatra ébredés történik, mégis, szerintem elég lassan változik át spirituálissá. Milyen információkat tudsz adni a a spirituális ébredezésről az afrikai kontinensen?

Válasz: Kedvesem, ez a lehető legjobb kérdés, amit most feltehetsz! Valóban, az afrikai helyzet kettősséget mutat a felemelkedő Föld tekintetében! A teljes magyarázat kedvéért térjünk egy kicsit vissza a Kryon első könyvében adott információkhoz (1989). Elmondtuk, hogy van egy lehetőség, amely azt mutatja, hogy a bolygótok előrehaladásával egyidejűleg az emberiség 1%-a el fog távozni. Ez sokkoló hír volt számotokra és sokan el sem tudták képzelni, hogyan fog ez megkezdődni. Valamilyen csapás formájában? Üstökös fog becsapódni? Most, amint látjátok, az afrikai kontinensen emberek milliói veszítik életüket. Ráadásul, sivár reményeik vannak az élettel kapcsolatban az elkövetkezendő évtizedre nézve... vagy lehet, hogy az egész következő generációra vonatkozólag! Az AIDS nevű betegség láthatóan valóra váltja a próféciát.

Ez azt jelenti számotokra, hogy a jóslat, amit mondtunk az átmeneti időkről elérkezett és minden, amit tehettek, hogy ültök és nézitek szörnyülködve, ahogy végbemegy. Nemrég közvetítettük nektek, hogy semmi sem áll távolabb a valóságotoktól, vagy a 2001-es lehetőségeitektől, mint ez! Elmondtuk azt is, hogy az 1989-es lehetőségek óta messze meghaladtátok a várt energiát 2001-ben. Ez azt jelenti, hogy a jóslatnak egyáltalán nem kell bekövetkeznie! Amit most látsz, az a régi energiájú tervek szükségtelenné vált működése.

Emlékezz minden rémes halálesetre. Nem várjuk el tőled, hogy megértsd, hogy ezek hogyan segítettek a Szellemnek a Földön, de nagymértékben segítettek. Teljes emberi generációk jöttek ide olyan megállapodással, hogy korán el fognak távozni. Ez az az afrikai család, ahova te most a figyelmedet fordítod. Megvan a lehetőségük, hogy semmissé tegyék a megállapodásukat és egészségesek maradjanak.

Az afrikai kontinens nincs a spirituális ébredezés állapotában. Ehelyett túlélő üzemmódban vannak, elavult spirituális lehetőségeken bukdácsolnak. Mit tehettek ti? Vizualizáljátok a változásokat! Most, hogy megváltoztattátok a Föld valós időkeretét, megváltoztathatjátok e térség energiáját is. Lássátok őket boldognak, jóllakottnak, egészségesnek a családjukkal együtt, csordultig tele az élethez és az örömökhöz való lehetőséggel. Az energia, amit így megteremtetek, le tudja nullázni a térség programját... maradéktalanul! Meg tudjátok változtatni a vezetők gondolkodásmódját, meggyorsítani a tudomány fejődését és megváltoztatni azt a valóságot, mely saját magát betegíti meg. Fénymunkások! Ez az a munka, amit végezetek kell. A ti vizualizációitok fényt teremt és beragyogja a sötét helyeket, tudatosságot teremt, ismereteket hoz és reményt. Még mindig nem ismeritek az energiátok lehetőségeit! Két percig tart egy nap? Vagy háromig? Minden nap foglalkozzatok ezzel!

Áldott az az ébredező fénymunkás, aki szabad minden halálfélelemtől és nem éhezik állandóan. Az ilyen embernek megvan a lehetősége, hogy arra használja az erejét, hogy segítsen azokon, akik készen állnak kibontakoztatni a spirituális lehetőségeiket, de éppen a régi megállapodásában emésztődik. Kevés ember igen sokaknak segíthet és ez a sok ember sokféleképpen segíthet a Földnek. Ez az, amit a család a családért tesz. Higgy nekem!


Kérdés: Kedves Kryon!

Bárhol böngészek az Interneten, könyvekben, újságokban, vagy a TV-ben, Afrika látszik a legsötétebb kontinensnek - csaknem menthetetlennek. Afrikában élek (pontosabban Cape város, Dél-Afrika) és ahogy én látom, Afrika a világ jövőjének látszik! Vannak olyan ötleteink itt, amelyek megelőzik a világ többi részének gondolkodásmódját, példaértékűek vagyunk a többiek számára, akik kapcsolatban állnak a rasszizmussal, együttműködéssel, megfontoltsággal és tárgyalásokkal. Valóban, igen magasak a bűnözési statisztikáink és az AIDS pusztít nálunk, de miért ne tudnánk ezt a folyamatot megfordítani? Miért csak a "biztonságosabb" területeket támogatjátok? Kérlek, tedd számomra ezt a kérdést világossá és kérlek, bocsásd meg az agresszivitásomat, nem szándékosan teszem, csupán csak egy kérdéssel fordulok hozzád, amely indulatokat kelt bennem.

Válasz: Kérlek, fogadd békés válaszomat! Igazad van! Végül is Afrika fogja megadni az irányvonalat az új energiában a bolygón. Van valami figyelemreméltó a munkátokban és a következő generáció észre fogja venni ezt. Nagy tömegekkel lesz kénytelen tenni valamit, felfedve a valóságot, hogy az "egészség kifizetődő". Beszéltünk erről korábban. Valami fog történni, ami esélyt ad annak a tudatosságnak, melyről beszéltél és ami Dél-Afrikában jelen van.

Ami az utolsó kérdésedet illeti, feltételezem, hogy arra utalsz, hogy partnerem, Lee Carroll utazzon Afrikába. Nem tanácsos. Vannak dél-afrikaiak, akik elviszik az üzenetet. Számos már ott is van. A Föld bizonyos területein sokkal jobb, ha olyanok közvetítik a spirituális üzeneteket, akik ismerik az ottani kultúrát és ott is élnek, inkább, mint egy amerikai, aki csak egyszerűen odautazik. Kryon vagyok és Dél-Afrikában is jelen vagyok.


Kérdés: Kedves Kryon!

Nagyon negatív paranormális tevékenységet tapasztaltam! Tudom, hogy a "szellemek" a mienktől eltérő dimenzióban léteznek, de szeretném őket jobban megérteni. Nem hiszek az ördög létezésében. Azt gondolom, hogy egyszerűen a szeretet hiánya ez. Mégis, miért tűnik a sötétség ereje ilyen hatalmasnak? Még valami...ha az idegeneket érdekli a mi erőnk, akkor az ördögi lényeknek is lehet hasonló indítékuk, nem?

Válasz: Ismét egy kérdés, mely azt kívánja, hogy gondolkozz teljesen a tiedtől teljesen eltérő, univerzális valóság fogalmain belül. Meg tudod ezt tenni? Teszteljük le!

Mikor átlépsz a fátyol másik oldalára, nincs lineáris idő. Minden egyszerre történik és nincs olyan struktúrája amit várnál a 4D logika szerinti gondolkodásmódoddal. Mikor szemben találod magad egy "kísértettel", érzékeled egy másik dimenzióbeli esemény energiáját, mely úgy tűnik, hogy a te ciklusodban játszódik. Amit úgy észlelsz, hogy újra és újra ismétlődik, valójában egyszer történik meg. Ez a valóság? Igen. Mégis amit észlelsz, nagyon eltérő az eseményben részt vevők valóságától.

Sokszor felmerül a kérdés: "Az említett emberek megrekedtek valahogy a pokol tornácán és újra és újra róják a köröket?". Ez éppenséggel elég vicces kérdés! Pont ti vagytok azok, akiknek korlátozottak a képességeik! Ti rekedtetek meg egy mono-valóságban egy hihetetlen gazdag időspektrummal. Ti éltek egy fekete-fehér időben, míg, ami körülöttetek van, az egy látványos, szivárványszínű létezés. Éppen ezért, amikor fekete-fehér szemmel nézitek a színárnyalatokat, csak egy kis darabját látjátok annak, ami valójában ott van és nem tudjátok kiszámítani azt.

Valójában, ha találkoztok egy entitással, aki látszólag ismétel valamit újra meg újra, az Ő számára egyszer történik meg. Így látjátok a MOST-ot lineáris megfigyelőként. Univerzális idő szerint a pillanatban történik, de nektek úgy tűnik, mintha "megrekedtek" volna. Ez ösztönöz titeket arra, hogy feltegyétek a kérdést: "Ki rekedt meg?"

A "kísértet" sokszor egy esemény energiamaradványa, ami interdimenzionális. Érzitek, látjátok és rémisztően hat. Néha úgy látszik, hogy tervei vannak, esetleg tudatos. Ismétlem, ez a ti megfigyeléseteknek köszönhető! A tudatosságotokkal megváltoztathatjátok az eseményt! Mondtam, hogy nehéz lesz megérteni! Más szóval az esemény megfigyelésének ténye megváltoztatja a történteket a szemedben. Most visszaérkeztünk az első kérdéshez, miszerint a valóság definíciójának köze van a megfigyelőhöz.

Nincsenek "ördögi lények". A legnagyobb ördögi erő a bolygótokon az emberi tudatban és szándékban létezik. Ugyanúgy képes manifesztálni a sötétséget, ahogy a világosságot. Erről már beszéltünk korábban (publikált Kryon könyvekben). Következésképp folytatjátok a saját valóságotok teremtését... ördögit vagy angyalit.

Végül is... az egyetlen bolygó, ahol szabad akarat van!

Kryon


Kérdés: Kedves Kryon!

Azt hiszem, említést tettél arról, hogy a szándékunk által megváltoztathatjuk a fizikai testünket. Kíváncsi vagyok a műtéti beavatkozások következményeire - konkrétan az implantátumokra gondolok, szilikonra, számos variációban. Kíváncsi vagyok, hogyan hatnak vagy avatkoznak bele az energetikába és az evolúció következő lépcsőfokába.

Válasz: Tehát a szexuális vonzerőről és az önbizalomról szeretnél beszélni. Rendben. Nem tabu téma a Szellem számára. Ez is része annak, ami cselekvésre késztet titeket. Gondolj erre úgy, mint egy eszközre, amit választhattok az életben, egy új korszak a technikában, amely támogatja ezeket és a kultúra számára nem szokatlan dolog.

Spirituálisan nem elítélendő, ha megváltoztatjátok a külsőtöket, hogy tökéletesítsétek az önbizalmatokat. Nincs tabu e téma körül. Lehetnek biológiai következményei (ld. lejjebb). A spirituális megközelítés: mit hozhat az életetekbe az, ami másképpen nem történne meg? Fel vagy készülve arra, hogy irányíts olyan dolgokat, amelyek olyan területre visznek, melyre nem készültél még fel? Ha igen, jók-e a megoldásaid? Segít-e az önbizalmadon? A válaszok nagyon széles skálán mozognak és komplexek. Mégis tiszteletreméltók, mert a saját szabad akaratotokkal teremtitek meg őket.

A Szellem szemében nincs különbség eközött és mondjuk a frizurád, vagy öltözködési stílusod megváltoztatása között. Nem jelenti a test szentségének megsértését (ahogy néhányan hiszitek ezt). Beszéltünk arról, hogy a szex a legtiszteletreméltóbb energia a bolygón és az ember maga dönti el, hogy tiszteli, vagy visszaél vele. Ha tiszteli, akkor szentséges önmagában, szeretettel és élvezettel a középpontjában. Azok a változtatások, amiről írtál, teljesen kulturális alapokon nyugszanak és a Szellem nem tekint rá másképp, mint hogy szebbé váltok a társadalom számára, amely osztozik ebben a formális megjelenésben.

Mivel a biológiai szervezetre hatással vannak, íme néhány tanács. Bármi, amit belehelyeztetsz a testüregeidbe és idegen a szervezeted számára, generál egyfajta hajlamot arra, hogy kiegyensúlyozatlan energiákat termeljen. Következésképpen módosítja a teljességedet. Add áldásodat az anyagra és mondd el, hogy mennyivel jobban érzed magad attól, hogy benned van. Beszélj hozzá naponta és add a tested beleegyezését, hogy érezhesse, hogy hozzá tartozik. Tedd az egész részévé.


Kérdés: Most olvastam egy kérdést arról, hogy mi történik azután, miután a földi testünk meghal és most kibővíteném még eggyel: Mi történik bizonyos betegségek lefolyása alatt, mint például az Alzheimer kór? Mi történik a spirituális testünkkel, mikor elveszítjük a tudatunkat, vagy csak vegetál a testünk?
Válasz: Ebben az évben elmondtuk, hogy valójában "sokrétű entitások" vagytok. Mindenki! Amikor betegség vagy sérülés miatt elhagyja a testeteket az, amit ti normál tudatosságnak hívtok, ez az "isteni szikra", melyet személyiségnek hívtok, áttevődik a felsőbb énbe. Nem semmisül meg az energiája. Ehelyett áttevődik valahova máshova. Az élet, melyet ebben a börtönben töltenek, azért van, hogy TI tanuljatok belőle, nem ok. Ők választják ezt az utat (akár hiszitek, akár nem) és fenntartják a helyet nektek és másoknak ebben a csökkent tudatállapotban. De hol vannak ők? Ideát... ünnepelnek és szeretnek titeket, mert szolgáljátok őket!

Kérdés: Kedves Kryon!

2001-ben olvastam a Kryon könyveket és eléggé meg vagyok lepődve! Egy fontos dolgot szeretnék megtudni és tudom, hogy segíthetsz nekem.

Törökországban élek (Európa és Ázsia határán). Hihetetlen szinkronisztikus eseményeket tapasztalok gyermekkorom óta. Ezek az események a mai napig sem maradtak abba. A nevem "leader"-t jelent angolul (vezér) és 1981-ben születtem, február 16-án, a Vízöntő jegyében. Most 20 éves vagyok. Mindenki azt mondja rám, hogy "te mindig más vagy". Éjszakánként remény nélkül ébredek és spirituális, tudományos munkákat írok, melyekből sok mindent meg is tapasztalok.

Évek óta kutatom a New Age-et, Atlantiszt, az ősi Egyiptomot, Lemúriát, angyalokat, UFO-kat és a paranormális dolgokat. Tudni szeretném, hogy indigó gyerek vagyok-e? Kérlek, mondd el nekem! Lehet 20 évesen valaki indigó gyerek? Köszönöm a segítséget!

Szeretettel,
Nder Aytekin, Törökország

Válasz: Kedves Vezér!

Igen, indigó gyerek vagy! Minden sajátosságod megvan, egyet kivéve: befejezetlen karmát cipelsz magaddal. Egyébként tiszta indigó tudatosságod van. Számos indigó van a Földön, akik indigó színnel érkeztek ide az utóbbi 50 évben. Sokuk előfutár volt és nagy nehézségek árán tudtak beilleszkedni a társadalomba. Most a társadalomnak kell hozzájuk idomulni.

Ezért nem te vagy az első indigó, de mindenképpen előfutár ebben az új energiában. Sokan vannak a térségedben, akik segítenek felébredni és nem véletlenül vagy Törökországban.

Hallgass az intuícióidra, hogy mit kell tenned e térségben. Folytasd a fényed körbehordozását, azok körében, akik azt mondják, hogy "más vagy". Valóban az vagy! Kezdd el feltenni magadnak a kérdéseket: "Van még ott más is? Teljes mértékben én irányítom az életemet? Meg tudom változtatni a DNS-emet?" Áldott légy ezért a csodálatos kérdésért!


Kérdés: Hogyan tudhatjuk meg, hogy Lemúriaiak vagyunk-e? Fontos ez?
Válasz: Nem, nem igazán fontos, hogy felismerjétek, amit múltbelinek gondoltok. A spirituális valóság az, hogy Lemúriaiak voltatok, de a jelen az, amit észre kell vennetek.

A legfontosabb számodra az, hogy ki vagy most. Ha a távoli múltban éppenséggel Lemúriai voltál, nem mindenképpen múltbéli sajátosság. Az bolygó energiája Lemúriai energiákkal keletkezett és a spirituális magok be lettek ültetve és most kezdik öntözni őket. Ez azt jelenti, hogy a "Lemúriai" énetek most indul virágzásnak. Ez egyáltalán nem múltbéli sajátosság. Ez most is itt van.

Ne koncentráljatok, vagy elmélkedjetek ezeken a dolgokon. Nem fontos a tanulásban. Elég ha annyit tesztek, hogy kezelitek a "nehéz felemelkedést", amit minden Lemúriai érez mostanság.


Kérdés: Kedves Kryon!

Pár helyen az írásaidban röviden megemlítetted, hogy a kontinens hidegebb részei előnyösebbek. Kifejted bővebben, hogy miért és a tudatosság mely részében játszik szerepet a felemelkedést tekintve?

Válasz: Néhányan értitek már ezt és - mily meglepő - észrevehettétek, hogy ennek semmi köze a hőmérséklethez!

12 évvel ezelőtt teljes mértékben a bolygó mágneses hálójára vonatkoztak ezen megjegyzéseink. A pólusok felé haladva létrejön egyfajta energia, mely erősebben nyilvánul meg. A legsűrűbb öntudat az egyenlítőnél van. A "legfelvilágosultabb" városok a bolygó északi és déli részén vannak. A legmélyebb problémák az egyenlítőnél vannak.

Még nem értik ezt teljes egészében az emberek és azt kérdik: "miért?". Ez az egyensúlyhoz kapcsolódik, nem a pártatlansághoz és mindenki, aki abban a térségben él saját maga választotta, hogy ott legyen.


Kérdés: Kedves Kryon!

Az első kérdésem az, amit bizonyára minden szélhámos feltesz, de mégis megkérdezem. 1990-ben a spirituális csoportunknak közvetítettem egy entitást, aki Kryonnak nevezte magát. Abban az időben nem hallottam semmit róla. Amit közvetítettem, úgy láttam, mintha egy "rácsos ajtón" át nézném. Akkoriban semmit nem hallottam a hálóról (rács)! Röviden közvetítettem az információt, aztán a csoport egyik tagja személyes információkat kért. Az energia elég tiszta volt és minden kérdés univerzális természetű volt. Ez Alabama DNY-i részén történt. Többet sosem közvetítettem ezt az entitást. Más forrásból kaptam hívást, de Kryontól nem. Mi volt ez a közvetítés és mi a jelentősége?

Válasz: Valóban, megerősítetted a saját tapasztalataidat! Sosem hallottál az energiámról, mégis pontosan megnevezted. Semmit nem tudtál a hálóról, mégis "láttad" azt. Valóság volt? Igen. Kryon volt? Igen!

Alkalmanként bárki "nyakon csípheti" Kryon energiáját és mi biztatást adunk erre. Ez történt veled is. Szeretjük, amikor megtörténik és becsüljük azt az időt, amit veletek tölthetünk. Becsben tartjuk, mikor megtörténik és ismét elmondom, hogy ez megerősíti, hogy család vagyunk. Ünnepeljétek velünk együtt, mikor megtörténik ez!

Mélységesen szeretlek titeket! Semmi nem szól amellett, hogy Kryon vagy más entitás folyamatosan kapcsolatban lesz veletek, tehát ne gondolj erre, mikor más dolgok felé fordulsz. Ahogy korábbi írásaimban említettem, csak 9 embernél közvetítek folyamatosan. Adok egy információt, melyet eddig nem osztottam meg veletek és amely segíteni fog nektek megkülönbözetni Kryon energiáját azokétól, akik csak azt mondják, hogy Kryont közvetítik. Ha találkoztok olyan emberrel, aki azt állítja, hogy egyike a Kryont közvetítő 9-nek és tudni akarjátok, hogy hiteles-e, nézzétek meg, hogy csak Kryont közvetít-e. Ha más entitások alkalomszerűen megjelennek, akkor a Kryon üzenet részeként jelentkeznek.


Kérdés: Kedves Kryon!

Reagáltam a Szellem hívására. Sokat változtam az elmúlt időkben és tudom, hogy sokat fejlődtem spirituálisan (talán túl gyorsan). A férjem és a gyermekeim elhagytak, a karrierem odalett és a legjobb barátom is elment (a fátyol másik oldalára). Elengedtem a fogadalmaimat és megszabadultam az ábrándtól, hogy a mennyország eljön, amit születésem óta magammal hordtam. Nem akarok meghalni (elfutni) és feladtam a reményt, hogy társam legyen. Valamennyire boldog vagyok és a Hármas Nyelv is működik. A koncentráció is működik és bőségben élek (a te kifejezéseddel élve). Fizikailag különböző állapotokban vagyok és sok dolog elapadt 2002-ben. Nem érzem mindig a "spirituális könnyűséget".

Csodálkozom, hogy a fény a "világítótoronyban" gyengül (ha így van, miért működnek jobban az ajándékok, mint azelőtt?). Úgy érzem, hogy egy üres, alulmotivált váz vagyok, amely rétegekben pereg lefelé. Már nem érzem a szeretetet és a könyörületet, amit korábban éreztem. Már csak saját magam érdekel. Úgy tűnik, hogy hátrafelé megyek, ugyanakkor úgy érzem, hogy ez normális és helyénvaló. Mi történik velem?

Válasz: Visszaolvashatod a kérdésedet, mikor nem vagy fáradt. Minden megtörtént, amit kértél. Az életed minden negatív sajátossága megtervezett és az engedélyeddel eltávolítható. És az ajándékok még mindig működnek! A kihívás, mellyel most szembenézel az, hogy a felemelkedés jelei vesznek körül és nem tudod, hogy merre tartasz. Ebben az évben számos információt fogunk adni ezekről a dolgokról a "felemelkedés tükrében" címmel.

Hogy lehet az, hogy a mesterré válás útján vagy és nem veszed észre? A válasz az, hogy csaknem teljesen a régi energia szerint ítéled meg a dolgokat. Ott vagy, ahol lenned kell, látod, mi történik és a folyamat közepén azt gondolod, hogy vége van? A hajós, aki átszeli az Atlanti-óceánt, vajon megáll-e a tenger közepén jajgatni, hogy minden elveszett, mert nem látja a földet sehol? Vagy megérti, hogy tovább kell eveznie valamerre és folytatnia kell az útját? Becsülünk azért, amit véghezvittél. A többit hagyd, hadd történjen meg!


Kérdés: Bennszülött indián asszony vagyok. Szeretném megtudni, mit gondolsz a bennszülöttek tradicionális gyógymódjáról, amely egy gyógyító vezetésével izzasztó kunyhókban történik? Mit tegyünk, hogy az emberek megértsék végre, hogy valóban segítünk nekik?
Válasz: Többször említettük, hogy az indiánok "földi bölcsességgel" rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy szoros, mély kapcsolatban állnak a Földdel és ezek a módszerek a modern világból kivesztek. Ezért tiszteljük nagyon azokat, akik megosztják ezt másokkal és újra felismerik ennek fontosságát.

Mint bármely más esetben is, az, hogy a társadalom milyen gyorsan fogadja el ezt, függ attól, hogy az Öregek mennyire szigetelődnek el és hogy mennyire képesek megőrizni a régi társadalmukat. Még mindig a leigázott társadalom félelme és neheztelése van jelen köreikben. Lehetőség szerint még mindig elutasítják a protokollt és a ceremóniákat. Ennek következtében a fiatalok, akik nem tartoznak a törzsükhöz, nincsenek jelen köreikben. Eljön az idő, amikor az indiánok félelmek nélkül felfedik mások előtt a tudásukat, megértve, hogy sokan vannak a bolygón, akik készen állnak befogadni és tisztelettel viseltetnek eziránt.

Hagyjátok, hogy az Öregek bölcsessége átszálljon a fiatal indiánokra... és lesznek bölcs fiatalok, akik felkeresik az új kultúrát, mely végül megérti és tisztelettel magához öleli a régi módszereket. Igen, lehet, hogy megváltoztatják majd, egy kicsit korszerűsítik azt, de megtartják a tudás magját és hitelt adnak azoknak, akik szerették az Emberiséget annyira, hogy végül is megosztották őseik tudását.


Kérdés: Kedves Kryon!

Most olvastam az Interneten a 2001 novemberi New England-i közvetítést. Pontos időbeli adatokkal szolgáltál Atlantiszról és hozzátetted, hogy vitathatatlan, kézzel fogható bizonyítékok léteznek Arkansas-ban Atlantiszról. Ez nem az, amit a 9. könyvben olvastam. Tárgyi leleteket említettél! Nem tudom, milyen embercsoportról beszéltél, de azt gondoltam, hogy meglehetősen vitatott dolog lehet, mivel nem részletezted. Részleteznéd most?

Más:
Víz közelben élek, egy tó közelében, mely egy tengerparti régióhoz tartozik. Már régóta madarakat látok körbe-körbe repülni, a tó teljes átmérőjének szélességében. Szokatlan?

Válasz: Ne gyárts feltételezéseket a múltról! Először is, Atlantisz nem egy város (ahogy sokan gondolják), hanem nemzet, életfilozófia és tudatosság. Íme, a szimpla tények. Kapcsoljátok ezeket össze bármivel, aminek hívni akarjátok, de ne korlátozzátok azzal a mítosszal, amit most Atlantisznak hisztek.

Vannak a földön bizonyítékok 10 ezer éves kultúrákról. Leletként létezik a bolygótokon. Néhány közülük a felszín közelében van, Arkansas-ban. Ez a lelet nem jelöli meg a konkrét helyét, mivel a Föld megváltozott, amióta az eredeti civilizáció ott élt. Ehelyett bizonyítékot ad... kézzelfogható bizonyítékot arra, hogy a jelenlegi történelmi ismereteitek hiányosak és hogy nem értettétek meg igazán, hogyan keletkezett az emberiség. Földdarabok csatlakoztak, vallások és nemzetek keletkeztek, amiknek nem adtok hitelességet és a tudomány messze túlhaladta azt, amit most valószínűnek tartotok.

A világ irányítását teljes mértékben értették és a naprendszer fogalmát is ismerték. Az előkerülő leletek be fogják ezt bizonyítani. Néhányat már megtaláltak és most elzárva tartják őket. Ha ez így folytatódik, semmire nem fog fény derülni. A rejtegetés oka a félelem, semmi más.

Vitatható? Teljes mértékben! Mások is meg fogják találni ezeket a leleteket, akik meg fogják mutatni a világnak és nevetségessé fognak válni, köszönhetően annak a szörnyű előítéletnek és torzításnak, amit tanítottak nektek. A bizonyítékokkal más utat fognak keresni. Várjátok csak ki a végét és értsétek meg, hogy amikor elég sok ember megismeri az igazságot, az felül fog kerekedni. Mindig ez történik. És aztán a tankönyveket átírjátok.

A madarakról:
Össze vannak zavarodva. A költözési szokásaik a régi hálót követik, ami már nem létezik. Építsetek nekik menedéket, különben nem fogják túlélni. Egyszerűen nem tudják, merre repüljenek.


Kérdés: Kedves Kryon!

Mi a kapcsolódási pont a Reikiben és más ősi gyógyító technikákban, melyek az elektromagnetikus hálót használják? Lehetséges, hogy mindkettő ugyanahhoz az univerzális gyógyító energiához vezet el minket?

Válasz: A földi háló és minden ezzel kapcsolatos módosításunk erősíti az emberek lehetőségeit, hogy gyógyításra használják ezeket az eszközöket. Bármi legyen a módszer: kézrátétel, Reiki, EMF egyensúlyozás, vagy bármely más módszer, aminek még elnevezése sincs, EGYTŐL-EGYIG növeli a lehetőséget, hogy jobban megértsétek ezeket.

Értsétek meg a következőket:
Mindezek energetikai technikák. Mindegyik érinti valamilyen szinten a hálót, vagy azt, amit mi Kozmikus Szövedéknek hívunk. Jóllehet, különbözőnek tűnnek számotokra és azt mondják, nem függnek össze egymással, mégis tudnotok kell, hogy mindegyik a valóságotok "magjához" nyúl... az ezzel való spirituális kapcsolatotok az, amit Istennek hívtok.

Épp ezért valahol összekapcsolódnak. Egyes rendszerek jobban kidolgozottak, mint mások. Néhány megközelítés más-más oldalról csatlakozik az energiához és néhány módszer még fejlődik. És végül úgy fogtok tekinteni ezekre, mit a puzzle darabkáira, melyből a lényeg összeáll és nem versenyeztetni fogjátok őket. Bölcsebb megérteni, hogy ugyanazt az isteni energiát látjátok különböző szemszögekből és néhány módszer arra vár, hogy egyesítsétek őket a többivel. Ismételten arra bátorítunk titeket, hogy hagyjátok a hátatok mögött a 4D paradigmáját... Régi út az, amikor behelyezitek a dolgokat kis dobozkákba, melyeknek különböző neveket adtatok. A Föld már elrendezte ezt Istennel. Hogyan szereztek erről tudomást? A válasz: sehogy.

Isten szeretete univerzális, nem osztható meg, nem darabolható fel. Ünnepeljétek ezeket a módszereket és keressétek azokat, melyek a gyógyítást új, interdimenzionális szintre emelik. Keressétek azokat, amelyek az emberi felemelkedés új paradigmájába "állíthatók".


Kérdés: (Előzmény: az angyalokat gyakrabban hívják energiának, mint entitásnak.)
Az angyalok entitások, vagy sem? Hogyan jellemeznéd az angyalok rokonságát a vezetőkkel?
Válasz: Az angyalok interdimenzionális lények - hasonlóan hozzátok -, csak ők magukban hordozzák a tudatosságuk és felfogóképességük teljes "csoportját". Nincs számukra dualitás és nincs biológiai megnyilvánulásuk.

Kérdés: Kedves Kryon!

Spanyolországban élek. Elnézést, ha olyan kérdést teszek fel, amit korábban megválaszoltál, a könyvek fordításai nagyon lassan készülnek el és nem is gyűjtöttem be minden információt, amit valaha adtál nekünk. Nagyon foglalkoztat az elhagyott állatok kérdése. Úgy tűnik, sok ember megveszi az állatot a gyermekének és amint felnőnek, valahol kiteszik őket. Mostanában történt, hogy egy kiscicát láttam meg az út kellős közepén. Azonnal nem reagáltam, mivel nem tudtam megállni és kiszállni az autóból, hogy felvegyem. Továbbhajtottam és az első lehetőségnél visszafordultam, hátha fel tudom venni a cicust. De már túl késő volt, valaki halálra gázolta őt. Ez hónapokkal ezelőtt történt, de még mindig nagyon sajnálom azt a kiscicát. Ezek az entitások ezt az életet választják, ugyanúgy, ahogy mi is megtervezzük a saját emberi életünket? Olyan sok magára hagyott állatot látok és minden alkalommal fáj a szívem értük... Szeretnék többet megtudni róluk.

Válasz: Kedvesem, valóban beszéltünk már erről, de ismét átadom az információt, hogy mindannyian megértsétek. 3 oka van, amiért állatok vannak a Földön.

(1) A biológiai élet egyensúlyozásának érdekében... Az energia körforgás szükséges számotokra, hogy a természetben élhessetek.

(2) Hogy megegyétek őket. Igen, így igaz! Sokuk azért él, hogy életben tartson, tápláljon titeket és ez helyénvaló. Ez a harmónia az ember és az állat között, mindig is így volt. Emlékeztek a bivalyra, mely önként besétált az őshonos törzsbe, hogy feláldozzák és megegyék, mikor eljön az ideje? Ezek olyan történetek, melyeket újra meg kéne vizsgálni. A mai társadalom alkalmatlanságát mutatja, hogyan bántok e teremtmények értékeivel. Tudtátok, hogy a halálukkor tartott tiszteletadó szertartás jó hatással van rátok? Tudtátok, hogy vannak olyan ceremóniák, melyek az emberiség hasznára válnak ilyenkor? Talán itt az ideje, hogy észrevegyétek.

(3) Szeretni és szeretetet kapni. Számos kultúrában a gyermeket helyettesítheti az állat, akit szeretnek és akiről gondoskodhatnak. Lehetőséget adnak az embernek arra, hogy könyörületben részesíthessék őket, amikor szükség van rá és feltétel nélküli szerethessék őket. Ez sokaknak elengedhetetlenül fontos és egyensúlyt teremt.

Vajon tudják az állatok mindezt? Alapjában véve igen. Nem úgy, ahogy ti azt gondoljátok, de a sejtszintű tudatosságuknál fogva értik, hogy azért vannak itt, hogy a Földet szolgálják. Ha becsülitek őket, egyensúly lesz a végeredmény. A ti érzéseitek és bánásmódotok is fontos. Mérsékeljétek a reakcióitokat spirituális logikával, becsüljétek meg mindhárom esetben őket és értsétek meg a helyénvalóságukat és az emberiségnek tett szolgálataikat.


Kérdés: Milyen rokonságban vannak az angyalok és az arkangyalok?
Válasz: Az arkangyalok olyan angyalok, akik számos angyal energiájával rendelkeznek. Az elnevezés ellenére nem állnak "magasabb" vagy "alacsonyabb" szinten és nincsenek "megbízva" semmivel. Ehelyett több más angyali entitás darabkáival és energiájával rendelkeznek. Ez úgy állíthatja be őket, hogy fontosabbak másoknál, pedig nem így van! Nézzetek úgy rájuk, mint az energiaszállítás kommunikációs állomásaira, vagy "központokra" és általuk könnyebben hozzáférhető az egész. Azért léteznek, hogy segítsenek összehozni bizonyos csoportok energiáját azok számára, akik nem tudnak a 4 dimenzión kívül gondolkodni. Az univerzumban szükséges energia szervezésében is ők segítenek.

Kérdés: Kedves Kryon!

A Kryon weboldalon vannak linkek, melyek más fénymunkásokra mutatnak. Az egyikük, Gary Smith Szakrális Merkaba technikákat tanít, Melchizidek energiájához kapcsolódva, stb. Ez a technika lehet-e ál-tanítás? Olvasgattam az anyagaikat, amik felkeltették az érdeklődésemet, hogy tanuljak olyan technikákat, amely támogatják a spirituális fejlődésemet. Ha valóban az történik a technikák használatával, amit leírnak, csatlakoznék.

Köszönöm!
Szeretettel: Sandra

Válasz: Sandra, óriási és mélységes erő rejlik a szakrális geometria tudásában! A szakrális merkaba tanításaiban meglelhető ez a geometria. Ezzel megerősíthetitek a sejtszintű struktúrátokat és felébreszthetitek a DNS-eteket.

Nos, ami a nagy kérdést illeti, a válasz még mindig ugyanaz. Mostanra teljes mértékben képes vagy saját magad felismerni, kitől kapsz igaz tanítást és kitől nem. Érezz rá az energiájukra! Szeretettel tölt el? Felemel, vagy épp ellenkezőleg? Használd a belső intuíciódat! Fejezd ki a szándékodat, hogy meglásd, ki kicsoda és aztán szerezd meg a tudást! Nincs a bolygón olyan entitás, guru, vagy spirituális tanító, aki jóváhagyást adhatná neked abban a kérdésben, hogy ki igaz és ki hamis tanító. Itt a legjobb alkalom, hogy kipróbáld az erődet!


Kérdés: Kryon azt állítja, hogy a háborúval kapcsolatos próféciák túlhaladottá váltak már. Mégis, miért van az, hogy a jelenlegi események összefüggést mutatnak a bibliai próféciákkal? (Pl. Antikrisztus, 3. világháború stb.) Van-e a Biblia jövendölései közt olyan, amit megváltoztathat az emberek szabad akarata?
Válasz: Azt állítottuk, hogy az Armageddon túlhaladottá vált és így is van! A legfőbb bibliai jövendölések olyan képet tárnak elénk, mely lehetetlen, hogy megvalósuljon, mind időben, mind a szereplők tekintetében. Az, aki az összefüggést mutatja neked, arra késztet, hogy maradj a félelem hatása alatt. A Szovjetunió 80-as évekbeli széthullása és Kína jelenlegi helyzete megsemmisítette ezt a forgatókönyvet. Az idő is eljárt a megjósolt próféciák felett.

Mindig lesznek olyanok, akik összefüggéseket keresnek a szentírásbeli metaforákban a saját szükségleteik szerint. Van választásod, hogy egy időre ismét félelembe dermedj, vagy mozgásba lendülj és egy békés földet teremts. Azok, akik elzárkóznak és a szörnyű végzetet várják, egy nap majd felébrednek és észreveszik, hogy éveket vesztegettek el aggódással és ehelyett hasznosan és élvezetesen tölthették volna el az időt.

Vizualizáld a megoldásokat, vizualizáld, hogy a bolygót elárasztja a bölcsesség. Olyan sok dolgotok van!


Kérdés: Kedves Kryon, tényleg létezett egy Jézus nevű személy, vagy ez egy krisztusi energiával rendelkező csoport volt, amelyből az egyház csinált egy személyt?

Kedves Kryon, sok évvel ezelőtt megnéztem Jézus több születési horoszkópját és egyet közülük igen érdekesnek találtam. A kérdésem ezzel kapcsolatos: meg tudnád mondani Jézus Krisztus pontos születési idejét? Említetted, hogy a DNS fonalai között van egy asztrológiai fonal is. Melyik ez? Úgy gondolom, válaszod segíthet az asztrológia új energiával való összehangolásában.

Kedves Kryon, amikor Jézus közénk érkezett, tudott az Univerzumért végzett munkánkról? Tudja, mennyire szeretjük?

Kedves Kryon, nem vagyok katolikus, mégis érdekelne, hogy Jézus története vajon mennyire pontos és valós. Tényleg keresztre feszítették, vagy családot alapított és hosszú, teljes életet élt valahol máshol?

Kedves Kryon, nem lehet, hogy Jézus egy kristálygyermek volt, nem több és nem kevesebb? Lehet, hogy egyszerűen olyan képességekkel rendelkezett, amiket az akkori emberek nem értettek? Más volt a DNS-e, mint a többi embernek? Annyira izgalmas ez az időszak, egy csomó dolog világossá válik és szeretném másokkal megosztani mindazt, amit megértettem.

Válasz: Kedveseim, a válaszadás alkalmával odafigyelünk arra, hogy tiszteletben tartsuk azokat, akik szeretik ezt az Emberi Mestert. Nincs értelme, hogy olyan információkat adjunk át, amely bármely embert hátráltathatna az isteni lényeg keresésében. A Földön élt mesterek tényleges élettörténetéről ezért nem nagyon beszélünk nektek. Az emberek legfontosabb dolga az életükben az isteni lényeg kutatása. Még ha a leírtak nem is felelnek meg ténylegesen a valóságnak, maga a keresés elvezetheti az embereket a fénybe, annak megértéséhez, hogy Isten minden egyes emberben ott lakozik.

Jézus valós személy volt. A születése és a halála merőben máshogyan történt, mint ahogy az írásokban szerepel, ám megvilágosodott lélekként járt a Földön, tanításai és csodatételei pedig új megvilágításba helyezték Isten és az ember kapcsolatát. Az egységről tanított, valamint arról, hogy minden egyes ember személyes kapcsolatba kerülhet Istennel. Azt mondta, hogy hozzá hasonlókká válhattok... és ez a mi üzenetünk is számotokra. Bármelyikőtök mesterré válhat, az isteni lényeg lényetek része. Ha szeretnétek megismerni a ténylegesen megtörtént dolgokat, akkor olvassátok el a tekercseket. Azokban megtalálhatjátok a valós történetet, bibliáitokban azonban nem.

Ha úgy gondolod, hogy Jézus az új gyermekekhez hasonlóan másfajta tudatossággal rendelkezett, akkor igazad van! DNS-e mentes volt némely olyan korlátozástól, ami a tietekben megtalálható, ezenkívül aktívak voltak DNS-ének azon részei, amelyekről ti most tanultok. DNS-ének asztrológiai fonala (ez az a fonal, ami a bolygók mozgásának energiáira válaszol) semleges lenyomattal rendelkezett. Az asztrológiai fonalat a nevével együtt még az idén bemutatjuk nektek.

És igen, tud róla, mennyire szeretitek, valamint tud minden olyan dologról, amelyről isteni részetek is tud. Hozzátok hasonlóan ő is multidimenzionális és képes arra, hogy egy időben egyszerre több helyen is legyen. Tudtatok róla, hogy ti is képesek vagytok erre?

A spirituális megvilágosodás nem arról szól, hogy egy emberi lény vagy az univerzum bármelyik entitásának a követőivé váljatok. Azt a tudást jelenti, hogy Isten bennetek lakozik és univerzális tervének halhatatlan részei vagytok. A Föld történelmének folyamán számos mester közvetítette nektek ezt az üzenetet a különböző kultúrákban.

Más mesterekhez hasonlóan Jézus sem csupán tanított az Emberi Lények képességeiről és hatalmáról, hanem tetteivel meg is mutatta, hogy valóban lehetséges az, amiről beszélt. Sokan közületek a határán vagytok annak, hogy felismerjétek ezt az igazságot.


Kérdés: Kedves Kryon, zsidóként tisztában vagyok azzal a veszéllyel, amit a Passió képvisel abból a szempontból, hogy milyen következtetésekre juthatnak azok, akik úgy gondolják, hogy a zsidók felelősek Jézus Krisztus haláláért. Szintén rosszul vagyok attól, hogy némelyek úgy gondolják, ha mi nem fogadjuk el Jézust Urunknak és Megváltónknak, akkor örökre kárhozottak maradunk. Mondanál pár dolgot a témáról és arról, hogy miért épp most jött el az ideje, hogy a világ Krisztus passiójával szembesüljön?
Válasz: Maradj hű az érzéseidhez, ne hagyd, hogy mások mondják meg, hogyan és miben higgy; az emberek között mindig is létezett véleménykülönbség vallási kérdésekben. Volt egy több mint 30 évig tartó időszak Európa történetében, amikor a keresztények városokat igáztak le, fosztottak ki és romboltak le, mert mások nem ugyanolyan módon hittek, mint ők. Hasonló viselkedést tapasztalhattok bizonyos csoportok körében napjaitokban is, vannak, akik hajthatatlanok a hitrendszerüket illető kérdésekben.

Az igazság az, hogy Isten lényetek része és nincs olyan vallási dogma, ami ezen igazság felett állna.

A film egy drámai kísérlet arra, hogy az emberiséget visszahúzza a szenvedésbe, hogy az embereket áldozatoknak láttassa. Bár a teljesség igényével készült, vajon azt példázza, amit a mester tanított? A film, ami részben nem megtörtént eseményeken alapszik, vajon megmutatja Jézus életének örömteli valóságát?

Mondtuk nektek, hogy harc várható a régi és az új energia között. Most ennek a kellős közepén vagytok. Kénytelenek lesztek döntést hozni saját spiritualitásotokat illetően, valamint feltenni magatoknak a következő kérdéseket:
Valóban eredendő bűn terhel minket? Egy szerető Isten valóban ilyennek teremtette volna a világot? Ha Isten szeretetben teremtette a Földet, akkor a szenvedés miért oly nagy erény, a szent életnek miért ez az ismertetője? A szent szövegeken mennyit változtattak és mit hagytak ki belőlük különböző okok miatt? Mi a valódi történet? Ha Isten a családot jelenti, akkor miért van ennyiféle vallás a világon? Hogy lehet, hogy egy szerető Isten nevében gyilkosságokat és erőszakot követnek el? Ki Isten valójában? Talán ideje lenne végre megismerni a teljes képet?

Ezek a valódi kérdések, amik a Földön jelenleg zajló harcokat és összeütközéseket okozzák.


Kérdés: Kedves Kryon!

Mi a Szellem véleménye arról, ha két ember szerelmes egymásba és évek óta viszonyt folytat, bár mindkettőjük házasságban él? Próbálok nem ítélkezni egy kedves barátnőm felett, akit évek óta baráti (romantikus) testi kapcsolat fűz egy másik férfihoz (nem a férjéhez)? Egyébként majd két évtizede viszonylag boldog házasságban él és három boldog, az életben jól boldoguló, majdnem felnőtt gyermeke van. Próbálom nem bátorítani a viszonyt és igyekszem nem ítélkezni a tette felett. Tudom, tönkretenné a családjukat, ha kiderülne, ám úgy tűnik, ez a két ember nagyon közel áll egymáshoz, szeretik egymást és sikerült megoldaniuk, hogy tiszteletben tartsák egymás családi kötelezettségeit. Elmondanád a véleményedet ezzel a dologgal kapcsolatban és hogy nekem hogyan kellene hozzáállnom? Kedvelem a barátnőm férjét és nem tudom, hogyan viszonyuljak ehhez a helyzethez.

Válasz: Teljesen megértjük, hogy a kultúrátokban és társadalmatokban viselkedési szabályokat és etikai normákat állítotok fel. Ezzel szemben mi nem ítélkezünk tetteitek felett, ha azokat a tiszta szándék és a szeretet vezérli. Természetesen nem arról beszélünk, amikor pusztán nemi vágyaitoknak engedelmeskedtek. Az őszinte szerelemre gondolunk.

Emlékeztetünk titeket arra, hogy sok szabályotok van, melyről úgy tartjátok, hogy ezek "Isten parancsai", ám voltaképpen az emberek alkották őket azért, hogy rendet tartsanak. Ebből a célból úgy tüntették fel őket, mintha Istentől származnának. A Föld számos nemzetében a partnerkapcsolatok egyáltalán nem monogámok és az ott élők nem érzik úgy, hogy megsértenének bármiféle isteni törvényt. Ha azonban ti ezt tennétek, akkor vallási vezetőitek nyomban bűnösnek kiáltanának ki titeket. Ezek alapján elgondolkodtató, hogy a Parancsolatok vajon pontosak és Istentől származók-e.

Szerintetek elfogadható erkölcsileg, ha partneretek halála után új társat kerestek magatoknak? Társadalmatokban ez nemcsak hogy elfogadott, hanem ezt tekintitek normálisnak. Vannak azonban olyan kultúrák, melyekben ez az erkölcs és az isteni törvények ellen elkövetett szörnyű véteknek minősül. Kinek van igaza?

Válaszunk tehát az, hogy az isteni "szabálygyűjtemény" sokkal összetettebb, mint gondoljátok. Az emberek nagyon eltérően vélekednek a szerelemről. Mindenki előtt ismert, hogy az ember egyszerre több partnerrel élhet szerelmi kapcsolatban, ám a ti kultúrátok ezt nem tekinti elfogadhatónak. És még nem is szóltunk a karmáról: hatalmas szerelmi karmákat visztek át egyik életetekből a másikba. Ezzel kapcsolatban is több kérdés érkezett hozzánk:

"Mi a teendő, ha az ember boldog párkapcsolatban él valakivel, ám felbukkan az életében az egyik előző életbeli "lelki társa"? Hagyja figyelmen kívül, vagy tartson inkább vele?" Valóban azt gondoljátok, hogy képesek vagytok megérteni a szerelem összetettségét és kategorizálni, hogy kultúrátok szabályai közé illesszétek?

Válaszunk tehát az, hogy a kérdésről magatoknak kell dönteni saját istenségetek segítségével, az isteni szabálygyűjtemény által, amit minden egyes ember magában hordoz. Ha spirituális szabályokat és esküket szeretnél magad elé állítani, akkor tedd azt. Így tudod, hogy mi az, ami számodra elfogadható. Minden kérdésben kérjétek ki Felsőbb Énetek és a bennetek lakozó isteni minőség tanácsát. Ez az erkölcsi iránytűtök, az "etikai kódex", amely az igazságot tartalmazza. Ha ezt teszitek, akkor a dolgok, melyek gondolkozásra késztetnek titeket, sokkal világosabbá válnak. Ennek következtében megváltozhat viselkedésetek.

Tudom, hogy gyakorlati (pozitív és egyértelmű) választ szerettél volna hallani tőlünk és ez nem az. Azzal is tisztában vagyok, hogy lesznek olyanok, akik ezeket a sorokat olvasva azt mondják majd: "Nahát! Hallottad... azok a New Age-es lemúriaiak azt tehetnek, amit akarnak. Miféle spiritualitás ez?" A rövid válaszunk az, hogy a spiritualitás minden egyes ember kezébe helyezi a döntést arról, mi az erkölcsös és mi a tisztességes. Milyen egyszerű lenne, ha létezne egyértelmű igen vagy nem. Akkor nem kellene vállalnotok a felelősséget azért, hogy Isten gyermekei vagytok, akik isteni bölcsességgel rendelkeznek.


Kérdés: Kedves Kryon!

Majdnem minden ember jobban tudja használni a jobb kezét vagy a balt. Ha megpróbálok valamit bal kézzel írni, akkor az finoman szólva igen nehézkes számomra. Miért sokkal ügyesebb az embereknek az egyik keze (általában a jobb)? Hasznos lenne, ha néha a másik kezemmel is gyakorolnék dolgokat? (Talán ez hozzásegíthet minket tudatosságunk növeléséhez.)

Válasz: Emberi állapototok része, hogy polarizáltak vagytok. Jobb és a bal oldalatok valójában testeteknek különálló részei, melyek vetélkednek egymással. Biztosan észrevettétek testetek külső szimmetriáját, hogy az egyik oldalatok a másik tükörképe. Ez az evolúciós folyamat eredményes működésének köszönhető.

Mindenesetre jó a téma, amit felvetettél. Ha gyakorlod az írást az ügyetlenebbik kezeddel (vagy pl. a labdadobálást), akkor ezzel javítod a két oldalad közti összhangot. Jelentős hatással van ez az agyra, valamint a DNS-re is. Minden olyan gyakorlat, amely segít jobb egyensúlyt teremteni magatokban, hasznos számotokra. Próbáljátok ki a következőt: írjatok magatoknak egy levelet az ügyetlenebbik kezetekkel. Talán az lesz az eredménye, hogy megtaláljátok önmagatokat!


Kérdés: Kedves Kryon!

Kérdésem talán komolytalannak hangzik, de érdekes lehet. Mi az oka annak, hogy a Harry Potter filmeknek és a Gyűrűk Ura trilógiának ilyen óriási volt a visszhangja? Köszönöm válaszod.

Válasz: Észrevetted? Semmi sem véletlen, ami napjaitokban történik, még a "komolytalan" sem. Mindkét történet a sötétség és a világosság küzdelméről szól. Egy olyan környezetet festenek le, ahol a szereplőknek választani kell a kettő között, ahol a világosság és a sötétség élesen elkülönül egymástól. Az emberiség azon vágyát ábrázolják, mely szeretne egyszerű válaszokat kapni a jóról és a rosszról, ahol pontosan meg lehet húzni a határokat, hogy mi az, ami helyes az emberek együttélése szempontjából. Az emberiség azon vágyát fejezik ki, amely szeretné, ha világosan definiálni lehetne az ellenséget.

Hatásukhoz az is hozzájárul, hogy a szereplők természetfeletti képességekkel rendelkeznek, képesek bánni a láthatatlan energiákkal. A történetek ezzel egy olyan témára irányítják a figyelmet, mellyel korábban nem nagyon foglalkoztatok. Lehetséges, hogy az emberek természetfeletti képességekkel rendelkezhetnek? Létezik sötét erő... még ha csupán más emberek teremtménye is? Amit régebben mitológiának neveztetek, vagy a gonosz szellemeknek tulajdonítottatok, hirtelen előtérbe kerül ezekben az allegorikus történetekben. A természetfeletti képességek természetesek ezekben a történetekben. A történetek szereplői egyszerűen csak használják ezeket az energiákat, ahelyett hogy elmenekülnének előlük és "gonosznak" titulálnák őket. Ezekben a történetekben még a misztikusnak is van jó oldala. Bizony!

Sokan úgy gondolják, hogy ezeknek a történeteknek az új keletű népszerűsége veszélyes... annak a jele, hogy az Emberek elfordultak Istentől. Mások pont ellentétesen vélekednek erről... végre itt az ideje, hogy az emberek foglalkozzanak ezekkel a dolgokkal és annak lássák őket, amik valójában. Ha minden napvilágra kerül - akár az allegóriában -, a jó ítélőképességű ember megérti, hogy ez mind helyénvaló a spirituális növekedés és a megértés szempontjából. Ha felgyullad a fény, a sötét dolgok is láthatóvá válnak. Nincsenek többé rejtélyes, titokban tartott dolgok.

Használd a saját ítélőképességedet a történetek megítéléséhez és értsd meg, hogy az emberi tapasztalatokban gyökereznek, melyek némelyike csupán mese, ám némelyike nem. A kérdés az, hogy mi valóságos és mi nem az. A válaszok talán meglepnek majd benneteket.

Ebben a korszakban hatalmas vágyat éreztek arra, hogy megküzdjetek a láthatatlan hatalmakkal és az emberiség dicsőséges győzelmet arasson felettük...amit lehetőségként már említettünk nektek. Ez a régi és az új energia közötti küzdelem. Ami már megkezdődött.


Kérdés: Kedves Kryon!

A zenét mindennél jobban szeretem az emberek által teremtett dolgok közül. Összeköt önmagammal, másokkal és leginkább az Otthonnal. Szeretem, mert ez egy olyan művészeti forma, mely képes arra, hogy más időbe repítsen, láthatatlanul bár, de nagyon erősen érezhetően. A fátyol másik oldalán is van zene? Nagyon szeretném, ha ezen az életemen kívül is hallgathatnék zenét.

Válasz: Igen, kedvesem, a fátyol felénk eső oldalán is van zene. Kételkedtél ebben? Ez Isten egyik megjelenési formája. Az én oldalamon mindannyian a kórus részei vagytok, a "zene" pedig lenyűgöző. Ez az oka annak, hogy sokatok számára spirituális jellegű élményt nyújt a zene. A zene még azokat is megérinti, akik nem hisznek Istenben. Ez az Univerzum összekötő kapcsa és interdimenzionális természetű. A hangok és a rezgések energiát keltenek!

Kérdés: Kedves Kryon!

A kaliforniai Redding-beli közvetítés alkalmával említetted, hogy a "gyógyítás" hatásos módja lehet, ha a gyógyszert az egyik kezünkben tartjuk és szándékunk segítségével ráhangolódunk. Kérdésem a következő: az eljárás által kiküszöböljük a káros mellékhatásokat is? Biztonságos, ha Prozac-ot tartok a kezemben? Megtehetem ezt egy fájdalomcsillapítóval is anélkül, hogy negatív utóhatások jelentkeznének?

(ld. Kryon V. kötet, 74. oldal - Szándékkivonat)

Válasz: Beszéltünk már erről évekkel ezelőtt. Emberi Lényként rendelkeztek azzal a képességgel, hogy összekapcsolódjatok sejtszintű intelligenciátokkal és ily módon hasznosítsátok a kezetekben tartott szer gyógyító erejét. Számotokra talán ez az egyik legkülönösebb Kryon tanítás. Másrészt viszont ez képezi a kineziológia alapját, valamint bizonyos tekintetben a homeopátiáét is. Mindkét esetben aktiváljátok a sejtszintű intelligenciátokat oly módon, amit nem érthettek meg, hogy kémiai változásokat idézzetek elő testetekben, esetleg válaszokat vagy üzeneteket kapjatok tőle.

Mondtuk nektek, hogy próbáljátok ki, hogy a kezetekbe fogjátok a gyógyszert, amelyre szükségetek van. A kineziológiához hasonlóan a testetek "tudni fogja", mit tartotok kezetekben. Ezt különösnek találhatjátok, ám a tudományotok is kezdi megerősíteni, hogy a meditáció képes megváltoztatni a test bizonyos vegyi folyamatait. Ez azt jelenti, hogy a tudat hatással van a betegségre, valamint képes arra, amit a tudományotok is lehetségesnek tekint, hogy "pusztán a tudata segítségével képes az ember arra, hogy megváltoztassa a sejtszerkezetét." *

Testetek ismeri szándékotokat és azt, hogy milyen szert tartotok kezetekben. Ennél fogva lehetséges, hogy sejtjeiteknek átadjátok az információt, hogy mi a célotok az adott szerrel. Igazából tehát nem a megszokott módon használjátok a szert, így nem kell tartani a mellékhatásoktól sem. A testetek érzékeli szándékotokat, hogy mit szeretnétek tenni az adott gyógyszerrel és "látja" a gyógyszer jellemzőit is.

Legyetek bölcsek, ha megpróbálkoztok ezzel. Meghaladja a normális valóságról alkotott elképzeléseteket, igaz? Ha megpróbálkoztok a módszerrel, legyetek nagyon óvatosak, amennyiben a gyógyszer fontos egészségetek szempontjából. Minden egyes emberre más hatást fejt ki, mivel a hatás függ tudatosságotoktól, valamint attól, hol tartotok utatokon. Ám működik az aszpirinnel és az inzulinnal is, bár teljesen különböző célokkal használjátok őket.

Vannak olyanok, akiknek idővel sikerült az inzulinadagjukat lényegesen lecsökkenteni. Még mindig be kell maguknak injekciózni egy adagot, ám ez töredéke annak, mint amennyit régebben kénytelenek voltak. A homeopátiához hasonló elven működik ez is, a "gyógyító anyag" jelenlétét a test még akár milliószoros hígításban is érzékeli. A test reagál szándékotokra, az anyagra, valamint a tudatosságra.

* A szerkeszto megjegyzése: Ha szándékotokban áll kipróbálni a módszert, akkor lassan tegyétek és szertartásosan. Ha nem működik, akkor ne erőltessétek! Ne legyetek felelőtlenek! Hallgassatok a józan eszetekre, ha kísérleteztek vele. Sokaknál működik azonban a módszer. Gondoljatok csak bele, egy doboz aszpirin akár évekig elég lehet!