Magyar Kryon Honlap - Robert Haig Coxon - Zeneszerző

Robert Haig Coxon életrajza és zenei művei...

Minden élet hanggal kezdődik!

"Robert egy művészóriás. Ünnepelem azt a tényt, hogy Isten a történelem jelenlegi időszakában engedi, hogy éljen, amikor élvezhetjük zsenialitását." - Lee Carroll, a Kryon könyvek írója

Tiszta és gyógyító hangok

Robert Haig Coxon, a kanadai Montreál szülöttje, már 18 hónapos korában zongorán játszott! Hivatalos zongoratanulmányait 9 éves korában kezdte meg és mindössze két évvel később már megkomponálta első műveit! 15 évesen megalapította első Rock and Roll együttesét és tizenéves korának végére már éjszakai szórakozóhelyeken játszott. Mindezek fényében természetes és magától értetődő volt számára, hogy a McGill Egyetem zeneszerzés szakán folytassa tanulmányait.

Diákévei alatt tehetséges jazz zenészként tartották számon. Ezt követően hamarosan számos, különféle zenei stílust képviselő hivatásos együttesben játszott, tagja lett egy jól ismert kanadai popcsapatnak is és filmzenét kezdett komponálni.

Később, annak érdekében, hogy zenészként és zeneszerzőként is finomítsa tehetségét, a nemzetközi szinten jól ismert zongoraművésztől, Rose Goldblatt-tól tanult zongorázni és Don Habibnál folytatott zenekari tanulmányokat. Ez a lépés hatalmas lökést adott karrierjének. Nemsokkal ezután már jólismert és népszerű zeneszerző volt. Albumai mind sikeres helyet foglaltak el a zenei toplistákon.

Robert fő hangszere, amelyen meditatív, gyógyító hangokat teremt, a billentyűzet.

"A hangok növényekre gyakorolt hatásáról készült egy nagy jelentőségű tanulmány. Kiderült, hogy a rockzene valamint a disszonáns zenék gátolhatják a növekedésüket, sőt el is pusztíthatják, míg a meditatív és vallásos zeneművek jóval termékenyebbé és a betegségekre sokkal ellenállóbbá teszik őket. ...Amikor az első gyógyító-meditatív albumomat, a Cristal Silence I: The Silence within (Kristálycsend I:a Belső csend) címet viselő lemezemet készítettem, sok-sok növény volt a stúdiómban felsorakoztatva egy polcon az ablak mellett. Kevesebb mint két heti komponálását követően az összes elkezdett a hangfalak felé nőni, -ahelyett, hogy a kintről beáramló fény felé nőtt volna." - Robert Coxon

Aki feljutott a New Age zenei listák csúcsára

Robertnek már a legelső albuma, a Cristal Silence (Kristálycsend) is sikert aratott egész Kanadában, melyet a hasonlóan nagy sikerű Cristal Silence II követett. Mindkét album évekig a New Age zene toplistáinak a csúcsán volt. Robert Coxont számos jelentős zenei díjra jelölték és ő Kanada legsikeresebb New Age művésze. Az 1995-ben megjelent Silent Path azonnal No.1. lett Kanadában és Franciaországban.

Robert Coxon több mint tíz éve utazgat a világban Lee Carrollal és Jan Toberrel, zenei identitást nyújtva a Kryon munkának.

Amikor éppen nincs úton, televízió műsorokhoz ír zenéket, következő albumán dolgozik, vagy számos külföldi koncertje valamelyikére készül.

"Oly mély dallamok... a szépség forrásához vezetik el a hallgatót. A gondolatok gyógyítója!" - Lee Carroll, író, Kryon könyvek

"Robert zenéje egy mélyreható gyógyítás a szívünkben, - olyan gyógyítás, amely sokáig tart azt követően is, mikor a zene már véget ért." - Gregg Braden író, The Divine Matrix (Az isteni mátrix)

"Célom a béke, csend és nyugalom légkörének megteremtése, melyben a hallgató felfedezheti az Univerzum eszenciáját - a szépséget és harmóniát." - Robert Coxon


Az albumok képeire kattintva mindegyiket végig meghallgathatod és ha tetszik meg is vásárolhatod...

Goddess - The power of woman (Istennő - A nő ereje)

Ebben a legújabb albumban ismét nagyszerű tanúbizonyságát adja Robert a kifinomult zenei tehetségének. A finom játékán keresztül átsugárzik a lágyság és az érzékiség, amely csodásan megnyugató...

The Infinite... essence of life (A végtelen... az élet eszenciája)

Ez a legnagyszerűbb meditációs CD, amit Robert valaha is készített! Az elmúlt öt év Kryon közvetítései alatt játszott legszebb zenék energiájából született, egy édes és szerető helyre röpíti el az embert. Az "A végtelen... Kryon esszenciája" című albuma előtt készült, újrahangszerelve és újrakeverve...

Prelude to Infinity (Prelűd a végtelenséghez)

Robert ezzel az albummal varázslatos hangulatot teremt hallgatói számára, mellyel segít időn-téren felülemelkedni és felfedezni a határtalan szépséget és harmóniát.

The Silent Path (A csendes ösvény)

Ez a lemez Franciaországban 5 éve No.1! Több ezer embernek sikerült az album hallgatása által igazi csodákat teremteni és valódi gyógyulást elérni. A finom érzékenységgel zenekarra hangszerelt angyali dallamok elősegítik a mély relaxált tudatállapot elérését és a tökéletes jól-lét érzését.

Cristal Silence I (Kristálycsend I.)

Hangok, melyek segítenek ellazítani a testet és feloldani az érzelmi blokkokat - népszerű a pszichoterapeuták körében!

Cristal Silence II (Kristálycsend II.)

Ez az album, lépésről lépésre, egy olyan belső szentélybe vezeti hallgatóit, ahol bármi lehetséges; leleményes és hatékony módszer arra, hogy az önmagunkba vetett bizalomnak egy mély állapotát érjük el.

Cristal Silence III (Kristálycsend III.)

Egy utazás a tökéletes nyugalom és egyensúly világába. A hallgató nagyon gyorsan középpontjába kerül és ezáltal képessé válik saját "csendes ösvényének" megtalálására.

Mental Clarity (Szellemi tisztaság)

Az albumon szereplő számok komponálásához azok a zenei hangzatok szolgáltak mintaként, melyeket a középkori szerzetesek "valódi varázslat" megteremtésére használtak. Robert Coxon zenekutatókkal együttműködve hozta létre a "mentális tisztaság hangot". Ez a hang megszabadít bennünket mindenfajta szellemi "káosztól", hogy ezáltal mély meditatív állapotba juthassunk és kibontakoztathassuk valódi kreatív erőnket - azt az erőt, amely mindannyiunkban megtalálható.

Ha tetszett, amit olvastál és támogatnád a munkámat,
akkor az alábbi logóra kattintva bármikor megteheted:

Jogi nyilatkozat | Kapcsolat